Gradonačelnik Ćurko obećao potporu Pljusku

Kako je bilo najavljeno, u nedjelju je u ninskom  Domu kulture ponovljena izborna skupština ninskog  Gradskog vatrogasnog društva  Pljusak.

Ovog puta dosadašnji predsjednik Željko Jurlina sa suradnicima bolje i učinkovitije  je organizirao rad skupštine, a  njoj se uz veći broj skupštinara  odazvao i ninski gradonačelnik Emil Ćurko, koji je zbog  izostanka s prošle skupštine  izazvao određenu dozu ljutnje  među skupštinarima, a posebno predsjednika Jurline.

U radu skupštine kao i prije  petnaest dana nazočili su dogradonačelnica Nina Dalija  Pavlović kao i predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske  županije Kažimir Kažo Kolanović te glavni vatrogasni  županijski zapovjednik Željko  Šoša.

Predsjednik Ive Surić

Skupštinu je otvorio Željko  Jurlina, čovjek s tridesetogodišnjim iskustvom u vatrogastvu te osoba koja je prije 13  godina utemeljila ninski DVD  Pljusak i bila mu na čelu.

Na prijedlog većine u novi  Izvršni odbor birani su Ive Surić, Željko Jurlina, Leo Ćurjurić, Joško Jurlina i Joško Jurkin, dok su u Nadzorni odbor  imenovani Ferdinando Milin-predsjednik te Milan Milin  i Ante Matijević. Na mjesto  tajnika izabran je Leo Ćurjurić.

Za novog predsjednika jednoglasno je izabran Ive Surić  iz Ninskih Stanova, dok je na  mjesto dopredsjednika izabran dosadašnji predsjednik  Željko Jurlina kojeg su također skupštinari promaknuli  u počasnog predsjednika.  Predstavnicima u skupštinu  VZZŽ imenovani su predsjednik Surić i dopredsjednik Jurlina. Na mjesto zapovjednika  DVD-a ponovno je jednoglasno izabran Joško Jurlina, dok  je njegovim zamjenikom imenovan Marijo Bevanda.

Novoimenovani predsjednik Surić zahvalio je skupštinarima na ukazanom povjerenju, a pogotovo dosadašnjem predsjedniku Jurlini.  Pozvao je sve skupštinare i ostale članove društva vatrogasce, ninsku Gradsku upravu te  čelnike VZZŽ i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra  da se uhvate za jedan štap i da  se uklone sve nesuglasice kako  bi vatrogasci na terenu bili što  uspješniji. Dodao je da će se s  vodstvom Grada Nina te u suradnji s građanima nastojati  učiniti sve da požara na ninskom području bude što manje.

Gradonačelnik Emil Ćurko  čestitao je novom vodstvu, dodajući da nije iz opravdanih  razloga nazočio prošloj sjednici na kojoj je, kako je kazao,  bilo polemičkih tonova.

Planovi za vatrogasni  dom

– U proteklih pet do šest  godina sve što ste tražili od  Gradske uprave ste dobili na  vrijeme pa tako i financijska  sredstva. Za određena ‘štekanja’ koja su dolazila prilikom  prebacivanja novca na račun  DVD-a kriva je administracija. Ja po prirodi nisam demagog i osoba koja obećava, a  ne može izvršiti dana  obećanja. Što se pak tiče planirane izgradnje vatrogasnog  doma u Poljica Brigu, držim, a  s time su se složili mnogi, da  tamošnja lokacija ne zadovoljava potrebe društva i grada  Nina zbog njegove udaljenosti  i od tog se projekta odustalo.  Mi imamo u planu napuštenu  zgradu bivše 35 kW trafostanice u centru Nina, koja je 15  do 20 godina izvan upotrebe,  pretvoriti u vatrogasni dom.  No i tu je došlo do određenih  problema jer je taj objekt završio na sudu i oko njega se  spore Republika Hrvatska i  HEP. Mi i nadalje poduzimamo korake i poduzimat ćemo  ih dok ne dobijemo taj prostor  ili u trajno vlasništvo ili na  privremeno korištenja. Stoga  vas pozivam na strpljenje, rekao je gradonačelnik Ćurko te  dodao da DVD Pljusak ne  može funkcionirati više na  ovakvim osnovama te će na  jesen uslijediti reorganizacija i  novi ustroj, čime će konačno  netko voditi konstantnu brigu  o vatrogastvu na području grada Nina.

Županijski zapovjednik  Željko Šoša i predsjednik  VZZŽ Kažimir Kažo Kolanović čestitali su izabranom  predsjedniku i vodstvu Pljuska.

IZVOR: Zadarski LIST