Pokaznom vježbom i svečanom sjednicom obilježeno 20 godina DVD-a Pljusak-Nin

U Ninu je 16. lipnja u Domu kulture održana redovna izborna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Pljusak-Nin“ a ujedno je svečano obilježena godišnjica osnutka ovog društva koje uspješno djeluje već 20 godina. Skupštini je prethodila pokazna vježba dobro uvježbanih pripadnika DVD-a u prostoru nekadašnje vojarne Šepurine u Zatonu. Demonstrirano je gašenje vatre na otvorenom prostoru a istovremeno i požara u objektu primjenom unutarnje i vanjske navale. Ovoj svečanoj sjednici, osim članova ovoga društva, prisustvovali su brojni gosti i uzvanici: Gradonačelnik Grada Nina Emil Ćurko i njegova zamjenica Dalija Pavlović Peroš, zatim predstavnici Vatrogasne zajednice Zadarske županije – predsjednik Željko Šoša i zapovjednik Boris Jović, kao i mnogi gosti iz susjednih i prijateljskih DVD-a Privlaka, Vrsi, Ražanac i Pag.

Predsjednik DVD-a Željko Jurlina prisjetio se vremena od prije 20 godina kada je nekoliko entuzijasta s tog područja udružilo snage i osnovalo prvo dobrovoljno vatrogasno društvo na tom velikom području. Od tada je društvo raslo, razvijalo se i nizalo uspjehe. Gradonačelnik Ćurko zahvalio je vatrogascima na svemu što čine za žitelje na području grada Nina i šire. Izrazio je posebno  zadovoljstvo što je Grad ove godine DVD-u predao na korištenje novoizgrađeni vatrogasni dom te obećao da će i dalje podupirati ovo društvo koliko god se može. Riječi hvale nije štedio ni Željko Šoša, koji je u ime VZ Zadarske županije ali i HVZ-a obećao i nadalje punu podršku i pomoć jer se radi o DVD-u koji je odlično organiziran i vođen i na kojega se može u svakom trenutku računati ne samo ljeti već kroz cijelu godinu.

Uslijedila je dodjela odlikovanja članovima društva pa su tako mnogi dobili zasluženo priznanje za dugogodišnji nesebičan trud i aktivnost.

Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila je DVD-u Pljusak-Nin Plaketu povodom 20. obljetnice od osnutka. U ime predsjednika HVZ-a Ante Sanadera, koji je bio spriječen doći na svečanost, Plaketu je uručio njegov izaslanik Željko Šoša. Nakon ovog svečanog dijela red je došao na redovnu izbornu Skupštinu društva koja je, kao što je bilo i očekivano, dala povjerenje i produžila mandat ekipi koja već dugi niz godina dobro i uspješno vodi ovaj DVD. Predsjednik je tako i dalje ostao Željko Jurlina, zapovjednik Joško Jurlina a tajnik Danijel Dvorski. U Upravnom odboru ostali su Željko Jurlina, Joško Jurlina, Ferdinand Milin, Marinko Štulina i Danijel Dvorski a u Nadzornom Ive Surić i Ivan Jurlina.

Zdenko Knežević