Humanitarna pomoć DVD-u „Pljusak“-Nin

Suradnjom   Vatrogasne zajednice Zadarske županije i Vlade savezne pokrajine Tirol u Austriji  pokrenut je program  u svrhu opremanja  vatrogasnih postrojbi u Zadarskoj županiji sa rabljenim vatrogasnim vozilima koja su u izvrsnom stanju i potpuno opremljena za djelovanja na vatrogasnim intervencijama.

Vatrogasna zajednica Zadarske županije predložila je DVD „Pljusak“-Nin  za dobivanje donacije jednog kombi vozila i jednog navalnog vozila sa opremom za tehničke intervencije, pa je Vlada pokrajine Tirol  osigurala navedena vozila  iz općina Igls i Schonberg im Stubaittal.

Četvorica djelatnika  DVD.a  uz pratnju predsjednika Vatrogasne zajednice Željka Šoše i zapovjednika Mateja Rudića, otputovali su u Tirol gdje su prisustvovali  proslavi  120 godišnjice osnutka vatrogasne postrojbe mjesta Schonberg im Stubaital  gdje je i obavljena primopredaja vozila za DVD „Pljusak“-Nin.

Vozila su u izvrsnom stanju  sa puno opreme koja nam je prijeko potrebna a koju nismo imali i koja će nam pomoći  da budemo spremni za mnogo više intervencija za koje do sada nismo imali opremu.

Velika hvala  g. Peteru Logaru  i  g. Hubertu Ritteru  iz Austrije što su nam pomogli sa donacijama, a isto tako  i  predsjedniku  i  zapovjedniku Vatrogasne zajednice Zadarske županije Željku Šoši i Mateju Rudiću bez čijeg angažmana to ne bi bilo ostvareno.

Posebno se zahvaljujemo Gradu Ninu i gradonačelniku Emilu Ćurku sa suradnicima koji nas cijelo vrijeme prate u nastojanjima da stvorimo dobro opremljenu i osposobljenu vatrogasnu postrojbu.